صنعت فرش ماشيني در دنيا
امروزه پس از گذشت سالها و ورود تكنولوژيهاي مدرن به صنعت فرش ماشيني شاهد رشد روز افزون اين صنعت در سطح دنيا هستيم. صنعت فرش ماشيني به عنوان محصولي با بازاري جهاني در تمامي کشورها مورد استقبال قرار ميگيرد. روند رو به رشد بازار اين صنعت باعث شده تا ساير کشورها نيز برنامه ريزي هاي جامعي در خصوص تمامي حلقه هاي زنجيره توليد فرش ماشيني انجام دهند.
در اروپا و به ويژه در کشورهاي فرانسه و انگلستان تلاش هاي فراواني براي ابداع روشهاي جديد توليد فرش دستباف و افزايش سرعت توليد انجام شد، که نتيجه اين تلاش ها منجر به پيدايش ماشين آلات و روشهاي پيشرفته صنعتي براي توليد فرش ماشيني طي ۲۰۰ سال گذشته شده است.
استفاده از نيروي بخار، يکي از بزرگترين انقلاب ها را در صنعت جهان به وجود آورد. اولين صنعتي که از نيروي بخار به عنوان نيروي محرکه استفاده کرد، صنعت نساجي بود.
در سال ۱۸۷۵ "جيمز وات و ماتيو بولتون" يکي از موتورهاي اختراعي خودشان را در کارخانه ريسندگي پنبه اي در بريتانيا نصب کردند. با موفقيت آميز بودن عملکرد موتورهاي بخار در صنعت نساجي، به تدريج ساير صنايع نيز استفاده از اين موتورها را آغاز نمودند. ۵۳ سال پس از آن، يک ماشين بافندگي فرش داراي نيروي بخار ساخته شد. دستگاه هاي اوليه بافندگي فرش ماشيني که از نيروي بخار استفاده مي کردند، ابتدا در آمريکا ساخته شدند. هرچند اين ماشين آلات اولين بار به طور وسيع در صنعت فرش بافي بريتانيا به کار برده شد. در واقع، تجارت فرش از طريق اقيانوس اطلس، کارآفرينان و مخترعين هر دو سو را به تحرک واداشت و جنب و جوش افکار و ايده ها بين دو کشور انگلستان و آمريکا سبب رشد جهاني فرش ماشيني در هر دو زمينه فني و تجاري شد. همزمان، استفاده از نيروي بخار در راه آهن باعث شد تا به عنوان يک ابزار، توليد و تجارت فرش ماشيني آسان تر شود.
نخستين هدف از صنعتي کردن بافندگي فرش ماشيني، توليد فرش هايي شبيه فرش دستباف با هزينه کمتر و يا به عبارت ديگر،گسترش بازار فرش از قصرها و کاخ هاي سلطنتي به داخل خانه هاي مردم به ويژه قشر متوسط و حتي فقير جامعه بود. اهداف توليدکنندگان، راحتي توليد، هزينه کم و مهم تر از آن توانايي خلق طرح هايي بود که پيچيدگي و دقت فرشهاي دستباف را داشته باشند. اهميت زيبا شناختي فرش در آن زمان را نميتوان دست کم گرفت.